Cabaretiers

De vaste kernbespelers van de cabaretpoel in seizoen 2017/2018 zijn:
 
Chris Verlaan
Chris Verlaan weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren… Maar met gitaar en twintig man publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen. Chris won het Schager Cabaret Festival in 2015.

Jeroens Clan
Groots en meeslepend
 
Het uur van de waarheid is aangebroken. In ‘Groots en meeslepend’ maakt cabaretgroep Jeroens Clan korte metten met alles wat los en vast zit. Gewoon omdat het kan. Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns weten het zeker: zíj zijn de verlossers, de messiassen, de godenzonen van het vaderlandse cabaret. Het is tijd voor een revolutie vol nietsontziende sketches, bombastische liedjes en messcherpe danspasjes. En geen flauwekulletjes.

Kitty Goemaat
Kitty Goemaat won het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Onder het motto “Lang leve de Positiviteit!” zingt ze positieve liedjes die ze begeleidt op ukelele en gitaar. Met haar energie en spontaniteit legt ze gemakkelijk contact met de zaal. Kitty is op weg naar haar geluk. Maar ze kan wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste balans.

Klaas Prins
Klaas Prins beklom in 2013 het podium. Sindsdien behaalde hij enkele finales (Comedyslam 2014, Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016) en won hij de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Absurd, energiek en onvoorspelbaar zijn drie willekeurige woorden. Maar ben je benieuwd wie Klaas Prins is? Kom dan gewoon even kijken.

Maarten Westra Hoekzema
Nieuw programma
 
Maarten Westra Hoekzema haalde in 2014 de halve finale van Cameretten. In seizoen 2016-2017 ontwikkelt hij een nieuw programma in de Cabaretpoel.


Fotografie: TC Management
Sanneke van der Meulen
Angstzweet
 
Sanneke van der Meulen is al op jonge leeftijd verliefd op muziek en cabaret. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. In haar voorstelling “Angstzweet” gaat zij de strijd aan met al haar angsten. Met deze voorstelling studeerde ze in 2016 af aan de Koningstheateracademie. En ze is de kersverse winnaar van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017!

Tobi Kooiman
Tobi Kooiman is een wiskundestudent en hij probeert dingen logisch te benaderen. ‘Het cabaret is ontstaan tijdens een college wiskunde’, legt Kooiman uit. ‘Ik begreep iets niet, toen ben ik maar wat voor mijzelf gaan doen en wat dingen gaan opschrijven. Dat was toen ineens heel grappig.’ Hij won de juryprijs bij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2015 en de Delft Talent Comedy Award 2016.

Tobias van Kaam
Tobias maakt cabaret over onze huidige maatschappij. Daarbij zoekt hij zowel het optimisme als het pessimisme, terwijl hij hier en daar wat dinosaurusgrappen maakt.

Gastoptredens:
De line-up is per voorstelling verschillend. De vaste bespelersgroep wordt aangevuld met gastoptredens. In seizoen 2016-2017 waren er gastoptredens van onder andere:

Tobi Kooiman
Roovers en Van Leeuwen
Marieke Peper
Andries Tunru
Edo Berger


Komende voorstelling:

za 25-11-2017
HEEZE, Dorpshuis ´t Perron
Reserveren: 040-2264252
 
          -  powered by TC Management -